Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Medlemsnytt

Medlemsmøte/årsmøte 2024

Avholdes 4. april kl. 18 på Scandic Stiklestad. Servering av kaffe/kake ved ankomst. Bespisning etter møtet.

--------

Flytting av båter til småbåtbrygga grunnet bryggebytte 

Vi anmoder om at båter fra storbåtbrygga flyttes til småbåtbrygga så fort som mulig, første mann til mølla der. om det blir fullt kan Ole-Marius tipse om alternativer. Prosjekt bryggebytte blir i overgangen april/mai 2024. Det kommer mer info på medlemsmøtet/årsmøtet, samt litt fortløpende etter påske.

OBS! Ta med fortøyningene dine når du flytter båten, det er ikke sikkert du får tilbake akkurat samme utliggere.

De som ikke har satt ut båten sin ennå, bes avvente til etter byttet.

--------

UVÆR 3. februar 2024

Det ble skikkelig uvær 3. februar i år, som gjorde stor skade på bryggeanlegget. Vi  har vel  ikke sett slikt vær på mange tiår. Det var i overkant spennende fra time til time om anlegget ville slite seg, heldigvis var det godt nok forankret. Selv om det viste seg at anlegget var kraftig herjet med. Det ble minimalt med skader på båtene, noen riper og diverse, kalesjer, takluker.. Men vi må vel egentlig si at vi berget "bra" tross alt. Vi har en god forsikring hos Tryg, og rett før påske landet vi forsikringsoppgjøret som gir oss midler til ytterligere utbedringer. Håper båteiere har fått oppgjør fra sine forsikringsselskap på evt. innmeldte saker.

--------

Momskompensasjon

For regnskapsåret 2022 ble det søkt momskompensasjon for 2023. Vi fikk utbetalt rundt 14.000,-. Grunnen til at vi ikke får på alle våre utgifter er bl.a at det ikke er allmennytte på hele anlegget (låst for medlemmer/båteiere). Deler av anleggget kan dog benyttes av andre, og en prosentvis del av anlegget vårt vil falle under "allmennytte", være seg gjestebrygge, strandsone, benker/sitteplasser, bålpanne m.m. Mange er innom havna for å se på sjøen, snakke med gjengen der, høre om dagens fangst m.m. Derfor får vi noe.

--------

Takk for båtåret 2023. 
Godt nytt år alle sammen!

Det kom litt få oppdateringer på denne siden siste halvdel av fjoråret, beklager dette. 

På årsmøtet ble det bestemt at samme styret satt videre. Det ble også bestemt investering ny hovedbrygge, og av den årsak en ekstra kr 1000,- pr. båtplasseier to år, for å kunne hente inn mer kapital til investeringen uten å tømme kontoen. Ny brygge blir en realitet ila april/mai, det blir spennende. Vi skal informere mer om saken når det er mer å melde om. Samt hvordan vi ser for oss selve gjennomføringen av prosjektet. Kongensvoll holder på med produksjon av denne.

Det ble søkt om momskompensajon også for regnskapsåret 2022, det blir tildelt i disse dager, vi oppdaterer med beløp etterhvert.

HV fortsetter å bruke oss, og har leid klubbhuset i uke 2 i første omgang, men her ser vi for oss flere perioder ila året. Det er kjærkommen inntekt for foreningen.

Det ble gjennomført dugnad også dette året, 20. mai med godt oppmøte og rasjine arbeidsfolk.

Det samme kan sies om Grasrotandelen, som gir oss mange tusenlapper ila året. Så det hjelper! Bli grasrotgiver til Verdal Båteierforening du også!

Vi tar sikte på årsmøte ila februar/tidlig mars. Mer info kommer snart.

Ranja, 05/01/24

--------

Datoer å merke seg

Det blir medlems- og årsmøte 27. mars 2023 på Scandic Stiklestad. Invitasjon og mer info kommer.
Sett av 20. mai for dugnad og sosialt på havna. Invitasjon og mer info kommer.

--------

Momskompensasjon

Vi søkte om momskompensasjon (for regnskapsår 2021, utbetalt før jul 2022), og fikk tilslag på alt vi søkte om. Ca. kr 50.000,-. Søknadsgrunnlag skal være kostnader sett opp mot allmennytte. Dette vil bli informert litt om ifm medlemsmøtet senere i år.

--------

Grasrotmottaker

Vi er endelig registrert i Frivillighetsregisteret (2022), og er dermed kvalifisert som grasrotmottaker. Det kan bli noen kroner til foreningen ila året det, så bli gjerne en grasrotgiver til Verdal Båteierforening du også!

--------

Livbøyer

Ved inngangen til sommeren fikk vi 5 nye livbøyer av Tryg. De markerer 70 år med livbøyen i år, så det passet godt å markere dette litt ekstra med overrekkelse til oss. Som de sier, det har nok ikke skjedd at en båtforeningen har fått så mange bøyer på en gang før.

--------

Skifte av forsikringsselskap og medlemsskap i KNBF

Vi har byttet forsikringsselskap fra If til Tryg. Vi fikk gode betingelser og har en skreddersydd forsikring etter dagens behov. I samme dragsuget, tegnet vi medlemsskap i KNBF, som gir gunstigere forsikringssum i tillegg til foreningsfordeler og personlige fordeler for medlemmene (dette gjelder de som har båtplass).

--------

Forskjønning

Vi fikk tildelt blomsterbenkpakke av Sparebank1 SMN, med to benker, tre blomsterkasser og stor bålpanne. Veldig trivelig. Blomsterkassene er nå beplantet med syrintrær, som iflg Gynnild på Hageland skal tåle litt vær, vind og lite stell:-D Men ser du at de skriker etter vann (noen som er lite sannsynlig i Trøndelag denne sommeren i alle fall) tøm gjerne på en skvett.

--------

TAKK FOR GODT OPPMØTE!

Takk for godt oppmøte på dugnaden 28. mai-22. Værgudene viste seg ikke fra den beste siden, men rundt 40 av dere medlemmene tok turen. Noe vi synes er superbra! Rydding i fjæra og grusing av parkering m.m ble utført. Grilling av burgere som pausemat. Hyggelig å kunne treffes igjen!

--------

Dugnad og sosialt!

Sett av dato 28. mai-22, mer info kommer

--------


Medlems- og årsmøte

Medlems- og årsmøte ble gjennomført på Stiklestad 15. mars 2022 med 20 personer tilstede. Det ble informert om fremtidig båthavn/nåværende havn, regnskap og budsjett, året som har gått/årsberetning og diverse. Vi vil legge ut protokoll med det første. Saker som var oppe: nytt styre 2022. Forslag ble godkjent. Økt medlemsavgift til kr 350,-. Forslag ble godkjent. Det ble en hyggelig seanse med kaker og kaffe ved oppstart, karbonadesmørbrød som avslutning. Gode og relevante spørsmål ble stilt underveis. Takk for oppmøte og engasjement! 

--------

Gyda og vinterstormer

Småbåthavna klarte seg bra gjennom heftige vinterstormer nå i januar 2022. Havnebassenget var islagt ved besøk av Gyda, så det var forholdsvis "rolig" sjø. Det blåste dog friskt i kalesjer og annet vinden fikk tak i, men det er ikke meldt om noen ødeleggelser. Bortsett fra at landgangen fikk seg en trøkk og lå delvis under vann noen timer en av dagene. Dette ble ordnet raskt og effektiv av gutta boys ved første mulighet på fjæra sjø.

--------


Nytt år, nye muligheter

Året vi har lagt bak oss ble igjen preget av pandemien, og samme situasjon følger oss inn i 2022. Vi har ikke like strenge retningslinjer ift smittevern, det beste er å bruke sunn fornuft- vaske hender, sprite samt bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand.
Vi fikk utført en god del nødvendig vedlikehold ila 2021. Dette ble veldig bra, og vi takker til alle som har bidratt med smått og stort. Dette året blir det ikke like stor aktivitet på den fronten, selv om det stadig er småting som må utbedres. Vi håper å få til en litt større dugnad ila sommermånedene, der et stort poeng er å samles for å ha det litt sosialt.
Håper alle sammen får et fint nytt båtår!

--------

Førstehjelpskurs

6. desember- 21 fikk vi gjennomført førstehjelpskurs med muligheter for alle medlemmer til å melde seg på. 11 personer deltok med Hanne Guddingstua fra Røde Kors som kursholder. Nyttig informasjon og repetisjon som ikke kan gjentas for ofte. Vi har egen hjertestarter hengende ute på naustveggen i carporten, og vi fikk en grundig gjennomgang av denne. Verdt å merke seg: man kan ikke gjøre noe galt med hjertestarteren, den gir klare og tydelige beskjeder.
Her finner du nyttig informasjon om hjerte- og lungeredning:
https://www.rodekors.no/forstehjelp/tema/hlr/

Oversikt over steder der det finnes hjertestarter:
https://www.113.no/hjertestarterregisteret/

Det vil bli satt opp et kurs også i 2022.

--------


Koronautbrudd i verden

Styret i VBF innfører noen tiltak på fellesareal for å begrense muligheten for smittespredning. Info er også sendt ut på fellesmail. Dvs. i hvilebrakka, WC, Uteområder og brygger som tilhører VBF. Oppslag vil bli hengt opp på dører og infotavle. Vi ber innstendig om at disse tiltakene blir tatt til følge og respektert.

Tiltakene er i tråd med råd fra Folkehelseinstituttet FHI.no og føringer fra regjering.

Retningslinjer fellesareal VBF Pausebrakke: Såpevask av hender før du går inn i brakka. Max 4 personer. Helst færre. Minimumsavstand 1 meter eller mer. ( Anbefaling på arbeidsplass innomhus er 2 meter) Brukere har ansvar for løpende rengjøring.
WC: God håndhygiene, såpevask og bruker rengjør selv toalett etter bruk.
Brygger og uteområder: Oppfordrer til å holde avstand. Minimum 1 meter, Helst mer. Unngå å stå i tette grupper, vis hensyn. Oppfordrer til kun å ha besøk av husstandsmedlemmer i egen båt.

Vil også minne om at redningsselskapet har rådet båtfolk om å ikke utsette seg for risiko på sjøen som kan kreve at redning eller bistand blir nødvendig. Et godt råd kan være å alliere seg med båtvenner som kan bistå hvis man tar turen på fjorden etter føre var prinsipp.

NB.

Av ukjent årsak har søknader om båtplass og endringer fra vår hjemmeside lagt seg på søppelpost i mailsystemet vårt. Det jobbes med å finne ut årsak. Ber om at hvis noen har brukt søknadsskjema i 2020 sender inn forespørsler på nytt.

VBF

17/3- 2020

--------


Invitasjon til Årsmøte VBF 2020/ Avlyst- ny dato kommer senere

Da er det dags for medlems og årsmøte.Sted : Verdal Hotell

Tirsdag 17.03.2020 Start kl 18.00 Ferdig kl 19.30

Starter med medlemsmøte, etterfulgt av liten pause før årsmøte.

Etterpå enkel servering - velkommen skal dere være .

Sakliste medlemsmøte:

1. Fremtidig båthavn.

2. Bryggesjefen orienterer:

3. Eventuelt.

Sakliste årsmøte:

1. Godkjenning av innkalling og sakliste.

2. Valg av dirigent.

3. Valg av referent.

4. Valg av 2 representanter til å underskrive protokollen.

5. Valg av tellekomite.

6. Årsberetning for 2018.

7. Regnskap med revisjonsberetning for 2018.

8. Budsjett for 2019.

9. Økt bredde-meter pris til kr 1200,-

10.Innkomne forslag.

11.Valg

Innkomne forslag senest 14 dager før årsmøte. sendes til: verdalbaateierforening@hotmail.no

bilde

Ny brygge og landgang for gjester på havnen vår.

Etter at vi i lengre tid har slitt med dårlig brygge for gjester, har vi nå fått på plass ei ny etter god innsats fra våre ildsjeler nede på havnen. Landgangen som ble ødelagt i vinter har også blitt erstattet med en ny. Gjestehavnen har blitt mye bedre enn det den noengang har vært.

Velkommen til dugnad 2018

Verdal-Båteierforening ønsker alle medlemmer velkommen til dugnad på havna lørdag 26.05.2018 kl 10.00 - 15.00

etter endt innsats vil det bli enkel matservering til alle som har vært med.

Dugnadssjef Ole m. olsen.

Møte med Verdal kommune den 14.11.2017

Deler av styret og utvalget for ny småbåthavn, har vært i møte med Verdal kommune for å få litt informasjon om hva som skjer i saken som omhandler våre medlemmer. Referat fra dette møte finner du i arkivet lenger ned på siden.

Åpen familiedag/ 50 års jubileum

Styret inviterer til åpen familiedag i anledning båtforeningens 50 års jubileum. Det vil bli forskjellige aktiviteter og vi starter kl 13.00 lørdag 05.08.17.

Aktiviteter vil være koking og rensing av krabbe, fjordrafting med dykkerklubbens båt og en liten natursti for barna.

Servering av en liten matbit som hamburger, pølser og fiskesuppe vil det også bli.

Arrangementet vil strekke seg utover kvelden for de som måtte ønske det, og er gratis for alle som kommer til oss denne dagen.

Velmøtt

Styret.

Medlemsnytt

Ny småbåthavn i Verdal?

"Havfrua Marina" Verdal. Plan for ny småbåthavn.

Denne planen tar sikte på at det bygges en ny, moderne marina i Verdal. Den inneholder alle elementer for en framtidsrettet småbåthavn, med alle fasiliteter som hører til et slik anlegg. Samtidig tar en sikte på å tilpasse anlegget til en ny opprustet badeplass, med mulighet for utnyttelse av de store strandområdene, og tilrettelegging for sportsfiske fra land. Det må legges stor vekt på utforming og parkmessig behandling.

Se planen HER

Planen er utarbeidet for Verdal Båteierforening og den er blitt presentert for Verdal Kommune.

Havna sett fra himmelen.

Vi har hatt besøk av en droneflyver som har filmet vår havneanlegg. Resultatet kan vi se i denne filmen.

Forsikringsavtale.

Båtforeninga inngikk en ny forsikringsavtale i fjor, og noen medlemer ytret ønske om å få vite mer av denne avtalen på vårt siste årsmøte. Avtalen er nå lagt ut som pdf fil i Arkivet under tittelen "tilbudsbrev", og vil bli liggende der en god stund for gjennomgang hos våre medlemmer.

Høststormer

Denne høsten har vi hatt en rekke stormer som har tæret på både matriell og nerver hos enkelte av våre medlemmer. Den siste stormen som var på besøk, "Ivar", var den hittil kraftigste av stormene som har truffet bryggeanlegget vårt. Landgangen vår ble nesten revet av, og den lå halvveis i vann dagen derpå. Flere av utliggerne ved båtene knekt tvers av, så det blir endel jobbing for å reparert skadene. Det gikk ikke mange timer påfølgende dag før det var en ivrig dugnadsgjeng på plass for å få oversikt, og reparere langangen. Vi krysser fingrene for at dette var den siste stormen i år. Se bildegalleri for flere bilder.

Spenningsfall ved småbåthavna er utredet.

Lange avstander på kabel fra Verdal havn bidrar sammen med stort uttak til at det er spenningsfall ved kontaktboksene.
Ny trafo vil bli satt opp så fort det blir klarhet i utvidelse Verdal Havn.
Da blir uttak til Småbåthavna koblet fra ny trafo.
Utvidelse uttak kan derfor ikke gjennomføres før dette er utført.
Vi sender en stor takk til Holger K. Torset for deltagelse i utredning.

Arkiv

Protokoll Årsmøte 2020

Protokoll Årsmøte 2019

Protokoll Årsmøte 2018

Møtereferat VBF og Verdal Kommune nov 2017

Protokoll Årsmøte 2017

Protokoll Årsmøte 2015

Protokoll_vbf_2014 årsmøte

tilbudsbrev.pdf

Årsmøte_2013

Medlemsmote_04_04.2013

Brev fra Fylkesmann_ang_befaring

Brev fra VBF til Fylkesmannen 20.01.2013

Svar fra Fylkesmannen 08.10.2012

Brev sendt Fylkesmannen 16.08.2012

Brev fra Verdal Kommune til Fylkesmann 22.06.2012

Årsmøte 2012

Årsmøte 14.03.2011

Årsmøtet i Verdal Båteierforening ble holdt på Verdal Hotell 4. april 2013. Det nye styret holdt sitt første styremøte 8. april. Fra venstre: Kasserer Torbjørn Vestrum, sekretær Oddvar Staberg, formann Ditlev Arntzen, nestformann Annar Buran, styremedlem Bjørn Andreassen. Ikke tilstede varamedlem Tor Hynne og Pål Wæren.

Verdal 02.04.2013.

Årets båtpuss nærmer seg, og ved kontroll av båtforeningens slipp ble det konstatert at grunnen ga etter og at skinnegangen hadde flere brudd. Bryggesjef med hjelpere satte umiddelbart i gang arbeid med å utbedre skadene. Slippen har gjort jobben sin gjennom mange 10 år og vil fortsatt duge i mange år etter at jobben er gjort, mener arbeidsgjengen.

Fra venstre: Pål Wæren, Bjørn Andreassen og Jan Berge.

På vår facebook side kan du holde deg orientert om hva som skjer og hva medlemmene er opptatt av. Du kan si din mening om mye og mangt og du blir oppdatert om aktiviteter.

Rapport fra møte med Fylkesmannens Miljøvernavdeling.

Torsdag 10.01.2013 var Verdal Båtforening i møte hos Fylkesmannens Miljøvernavdeling. Bakgrunn for møtet var faktagrunnlaget som er lagt til grunn i brevet fra miljøvernavdelingen angående en eventull båthavn ved Havfrua. Argumentasjon og faktaopplysningene oppfattes av VBF som direkte feil. Saken ble belyst og vi følte at vi fikk en viss forståelse for våre anmerkninger og argument. I tillegg er det sendt et brev angående saken. Vi håper at Fylkesmannens miljøvernavdeling foretar en ny vurdering angående plassering av småbåthan ved Havfrua.

Angående en eventuell etablering av småbåthavn ved Havfrua. I brevet til Verdal kommune skriver Fylkesmannen.

"En eventuell etablering av ei småbåthavn vil bli et nytt terrenginngrep i dette strandområdet, som ytterligere vil bidra til en fragmerntering av våtmarks- strandenga som naturtype og landskapselement. Etablering av småbåthavn som skissert vil være et vesentlig inngrep i et landskapsrom som inneholder betydelige miljøkvaliteter. Fylkesmannen vil ut fra miljøhensyn om nødvendig fremme innsigelse til et reguleringsplanforslag på småbåthavn". Forstå det den som kan. Brevet fra Fylkesmannen finner du i arkivet på denne siden. Se viedeo fra området her.

Viktig ved bytte av båt.

Når leietaker av båtplass bytter båt, er det viktig at bryggesjef blir informert om dette slik at ikke andre blir mistenkt for å bruke plassen uten tillatelse. Når et båtbytte vil føre til behov for større båtplass, må dette søkes om på vanlig måte. Tildeling av større båtplass vil bli prioritert foran nye tildelinger.

Årets vårdugnad

Verdal Båteierforenings faste vårdugnad ble gjennomført lørdag 19. mai 2012. Et godt oppmøte med rundt 35 medlemmer sørget for rydding og vedlikehold. Vinteres stormer hadde rotet det skikkelig til og det er mange år siden så mye søppel av alle slag har samlet seg opp inne i havnebasenget.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter